Söndag den 27de

Fimen hann vi/jag aldrig se klart på innan jag somnade som en gorilla i soffan..Men då har jag något att se på idag..
De har blivit så dom senate gångerna att jag ALDIG orkar se klart en film innan jag sover så gott..
Hur som hellst så somnade jag med allt smink på... Åh jag orkade verkligen inte ta bort de igår så jag sov hela natten med det..
Åh som alla vet så ska man inte somna med smink, särskillt inte jag... För de första så kollade Minea väldigt konstigt på mig på morgonen och för det andra så svullnar mina ögonlock upp så jag ser ut som en japanes...De kan ju förklara lite till varför hon kollar konstigt på mig...
Ögonlocken är fortfarande svullna och lär vara de ett tag till..
Idag ska vi hem till Susanne och Ulfen på lite kaffe.. Dom håller på att tapetsera om i köket så vi ska nog dricka kaffe och dom tapetsera..:)

På tal om tapetsera så har jag börjat kolla på lite inredning till Mineas rum,åååh vad de finns mycket man vill ha.!!

Barnvakt och 25 års kalas.

Igår så åkte jag ut till Ulricehamn och var barnvakt åt min underbara lille bror på 6 bast.! Tänk dig den charmigaste ungen gånger 100, så himlans söt.
Så barnvakts tiden bestod av bowling, pizza, gips målning, legobygge, bak och en MASSA bus.! Jag hade skit kul hela tiden, hoppas att Simon hade lika kul bara...men de tror jag nog.:D

Idag så var lilla familjen på 25 års kalas, Sebbes brors tös fyllde år, så där var vi och tog lite smörgåstårta och hade trevligt..:)

Åh typiskt mig, jag glömde helt bort earth hour idag, dumma mig... Jag får sova med släckt lyse inatt så har jag bidragit lite..:D
Ne men helt seriöst, stänga elen i en timme borde vara något som alla skulle göra, det hanlar ju trotts allt om våran runda lilla planet.
Jag ska ta en timme utan el i morgon de lovar jag!

Ne nu så ska jag krypa ner i soffan hos min älskade man, för nu blir de mys och film kollande... Vi ska se på Season Of The Witch... Hoppas på en kanon film.

Natti natti
Meningen med livet:



Tusan vad duktig man kan vara...

Nu har jag stor städat här hemma, jag känner mig super duktig och som om inte de var nog så har jag precis bakat lite muffins SOM blev goa.... Helt seriöst, jag har ALDRIG kunnat göra muffins, dom har blivit såååå misslyckade varenda gång, för hårda, för geggiga och smakar kattpiss... Men idag så lyckades jag.!! *applåder*

Idag var vi på Öf och pysslade lite, Minea tyckte INTE om att göra hand avtryck.. En massa gnäll. Men ack så fint de blev. Så ska de bli fint så får man lida lite... Hon blir säkert glad över bodyn och byxorna när hon blir äldre, men för tillfället är dom hatade..:P

Åh ja just de ja, Minea dricker vatten, min lilla skrutta har slutat göra konstiga miner och har istället blivit galen i vatten... Hur lyckades jag?? Jo med pipmugg, hon ÄLSKAR`T och mamma är super nöjd.:D

Ne nu ska jag kolla lite på teve.. De blev lite Zumba dans igår förresten, 20 min räcker sen är man ganska varm i kläderna... Men ikväll blir de inget skaka rooompa för jag har ju trotts allt bränt lite fett genom att städa....*host* haha


gravid kilorna...

är skit!! Dom är omöjliga att få bort känns de som....
Nu ska jag testa Zumba, de borde väl gå att dansa bort dom.... eller?
Jag känner att jag kan behöva lite tips på vad man kan göra mer för att vinna kriget mot fettet, jag är öppen för förslag.:)
På tal om Zumba så är de väl dax att jag sätter på de nu då så det blir av idag, annars blir de lätt att man slappar framför datorn eller teven så här på kvälls kvisten.
För övrigt är allt bra, det var några personer och kollade på våran lya idag och dom kunde eventuellt flytta in den 1 Juni, så hoppas hoppas... Jag "glömde" säga att våran granne spelar trummor, men men vem vet han kanske slutar när dom flyttar in...:P

Minea hade läkarbesök idag... Hon har slutat följa sin lilla kurva.. Hon äter tyvärr inte så bra längre, men jag tror de kan bero på hennes krupp och de trodde barnmorskan med.. Så jag ska ha lite is i magen som man brukar säga och vänta å se...

Nu ska jag dansa bort fett.!




Morgon pigg? Ouh no.

Nu är klockan 8 och jag är inte den piggaste nöten på vår runda jord.
Snart åker jag iväg till tandläkarn, som jag längtat, de lilla hålet som gör ont så fort man äter något ska äntligen fyllas igen, sååååå bra.!!
Sen ska nog jag och Minea bus sova över hos mamma gull efter de. Sebbe jobbar ju kväll 14-23 så han ser man inte mycket av ändå så.
Minea har fått en ny kompis, en liten tjej som heter Thyra, dock tror jag inte Thyra är Mineas kompis (hon har hållt för Mineas näsa och rivit henne) humm... Thyra är i och för sig nästan 4 månader äldre..:P
Nu till bebis prat:
Minea kan sitta själv länge nu..*applåder*
Vatten hatar hon fortfarande, men ett litet smakprov varje dag så ska nog de med gå vägen.:D
Min älskling har blivit 6 månader med, kan ni fatta? För sex månader sen så låg jag på förlossningen och tryckte fram världens bästa tjej, så sjukt vad tiden går fort. FÖR FORT!!!

 

 

 


krupp.

Världens hemskaste natt, vaknade av att Minea gall skrek och fick svårt att andas. Så vi tog på henne och åkte snabbt in till akuten, där fick lilla hjärtat kortison och adrenalin som hon andades in för att utvidga luftvägarna. Hon hade fått något som heter Krupp.
Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv, jag bara grät hela tiden. Tur att man har en sån fin man som kan lugna ner mig..
Nu ligger vårat lilla hjärta och sover, förhoppningsvis så får hon sova hela natten.
KRUPP:

Allmänt

Krupp är en vanlig barnsjukdom som beror på att området nedanför stämbanden blir svullet, oftast på grund av en förkylning. Eftersom luftrören är ganska trånga hos små barn, kan redan en liten svullnad i svalget leda till att luften får svårare att passera.

Krupp brukar gå över inom en vecka. Barn som har haft krupp en gång kan få det igen i samband med nya förkylningar. När barnet kommer upp i fem-sex års åldern brukar besvären försvinna.

Symtom

Barn som får krupp brukar

  • få skällande hosta
  • bli hesa
  • få en väsande och ansträngd andning
  • få svårt att andas.

Behandling

Barn som brukar ha krupp behöver oftast ingen behandling. Det brukar räcka om barnet får komma upp och sitta eller stå. Det är bra om barnet också andas frisk luft.

Om barnet blir upprört kan besvären bli värre. Därför är det viktigt att försöka lugna barnet.

Det är sällsynt att krupp leder till allvarliga besvär, men om det skulle behövas kan barnet tillfälligt få behandling på sjukhus med till exempel kortison eller adrenalin.

När ska man söka vård?

Man ska söka vård direkt på en vårdcentral eller akutmottagning om

  • barnet är under ett år och får symtom på krupp
  • det är första gången barnet får krupp
  • andningsbesvären inte går över inom 15-30 minuter efter att barnet har fått komma upp
  • barnet har mycket svårt att andas
  • barnet har svårt att andas och samtidigt dreglar, har svårt att svälja eller har hög feber.

Man kan alltid ringa sjukvårdsrådgivningen för råd.


.........

har inget mer att säga...........



Lqwedxxw .n n,n jm

Minea har skrivit rubriken... Sen har snuttan gjort sa man inte kan skriva a med en prick over och med tva prickar over och ett o med 2 prickar over, nagon som vet hur man rattar till det.... kan inte gora frogetecken heller....pust..



10 mars.

Idag var vi och kollade på en lägenhete på Dalvik. Lägenheten var jätte fin, men grannarna verkar vara lite skumma, så vi ska ta en funderare så får vi se... Ska ringa riksbyggen imorgon och meddela hur vi vill göra iaf.
Efter titten så kom mamma och hälsade på, alltid lika roligt, min mamma är min bästa vän, underbara du!!
Sen var vi på ÖF. De var bara jag och My och våra bebbar haha vadå ensamt, men men jag blev klar med Mineas gips hand, den blev såååå bra!!!!
Sen på kvällen så kom Sebbes mamma och pappa på besök, dom hade med sig en MASSA gott... Åh vad onyttig jag blev där för en sekund... Dumma dumma..

Ja just de ja, Sebbe har fått en liten beundrare med... De rör inte mig så mycket i röven, låt bruden drömma... De som stör mig är att hon säger en massa saker till mig...
Saken är den att Sebbe tycker du är ful, äcklig, störd och vill inte ha något med dig att göra..
Ne men ha ett bra liv stumpan.!

Imorgon så ska jag och Minea ner till stan och träffa Sarah och Tyra, de ska faktiskt bli skit skoj! De ser jag fram emot.!

Ha en bra kväll, nu ska jag fortsätta kolla på Big brother, GURKAN!!!

snart är de söndagsmys...

En sån härlig dag det varit idag.! De gillar vi starkt, dock blev Minea förkyld igår så vi ville hellst inte gå ut med henne, men de var ju så fint väder så vi kunde inte låta bli....Vi skulle ha låtit bli, när vi kom hem så rann näsan som aldrig förr och skruttan nös hela tiden... Men imorgon så MÅSTE vi hålla oss inne så den dumma förkyldningen går över. De är ju så jobbigt när dom är så små..

Imorgon så ska vi upp till Dalvik och kolla på en lägenhet, niiiice..:)

Oj nu börjar solsidan. Ha en trevlig kväll

Fredags mys.

Nyss har Dessan och Fidde åkt hem, har varit en super trevlig kväll.! De får vi göra om snart igen.!
Dock blev de en hel del onytting...dumma dumma mig.. Men men nu ska vi inte deppa ihop utan nu kör vi på nytt imorgon igen.:)

Btw har ni sett Big brother? Om ni har de, GURKAN ÄR KUNG, håller ni med mig? Han är ju hel skön snubben.


Ne jag har nog inte mer och skriva om nu.. Skriver en rad imorgon.:)


godkväll i stugan.

Nu har jag inte skrivit på ett bra tag, men men thats life.
Nu har jag lagt pulverdieten på hyllan och gått över till Alli, Alli som visas på reklamen hela tiden..."om du går ner ett kilo hjälper alli dig att gå ner två"...hur som hellst så var det svin dyrt så jag hoppas att de funkar.:) Vi får se vad nästa test blir.. Men nu så håller vi oss till alli.:)

Idag har jag och Minea varit på öppna förskolan för unga... Kände att jag var lite för gammal för de kanske, dom flesta var mellan 17-20... men men vi ska ge det en till chans så får vi se, vem vet de kanske dyker upp en lite äldre mamma..Så man slipper vara äldst, inte för att de gör något...men ändå.

Efter vårt lilla besök där så for vi in till staden, till banken, för jag kände att de var dax att ta tjuren i horna, börja inse, börja gilla oranga kuvärt.... Ni vet nog alla vad jag pratar om......?
Pansionspara....
Hur som hellst så fick jag beröm för att jag började så ung...tss....*rodna*
Minea var glad som en solstråle, detta uppskattade våran bank-kvinna väldans mycket, gulle gull...
Bank-kvinnan kom fram till att Minea kommer jobba på banken eftersom hon tyckte allt var så roligt där, mitt svar blev "tjaa eller bankrånare, men de är nästan samma sak fast ändå inte"
Efter de blev det lite pinsam tystnad...Men men...
Sen skaffade jag ett sparkonto till min lilla höna och ett sparkonto till moi.. Nu håller vi tummarna för att pengarna ska "växa"

Efter vårat lilla bank besök så gick jag och min lilla skrutta på stan, de fick bli 2 par byxor till skruttan och ett par till mig samt 2 t-shirts..:D NICE.!



Minea har invigt sittdelen, hon älskar´t.!



RSS 2.0