Måndag 31 jan

Idag har Desirée, Erika, Emelie och deras söta bebisar varit här. Kanon kul.:)
I helgen så har jag och Bubben hjälpt pappa mi å flytta, Minea låg i vagnen och lekte med sina leksaker så snällt.
Så himla kul för pappa å flytta, men de var lite saker som karln samlat på dig under åren, men de löste grabbarna så bra..:D Själv så pillade man med fönsterfärg som man målat på fönstrerna när man var 14 jordsnurr... 9 års fönsterfärg sitter HÅRT!!! Men de gick..!

Vi var och kollade på en lägenhet i Bankeryd i Lördags... en 4a för 5000 i hyra... Kan det bli bättre?
Dock så fungerar inte vårat internet där ute... Men de borde väl gå att lösa...
När jag flyttade in till Jönköping så tyckte jag att allt var så stort och jag trivdes verkligen inte... Drömmen har varit att få flytta ifrån Jönköping till ett ställe utanför... Nu har vi chansen att komma utanför Jönköping och då börjar man fundera på om man verkligen vill ifrån "stora" Jönköping och Sebbe som har sagt att han ALDRIG vill flytta ifrån Jönköping vill verkligen flytta ut till Bankeryd... Helt stört... Men vi får se, ska ringa hyresvärden imorgon och kolla lite med honom.:)

Hon + Han =
Världens finaste tjej<3

Ansiktsbehandling...nice...

Igår kom käre mor och hämtade mig och Minea så begav vi oss till Ulericehamn.
Där träffade Ida kära tandis som berättade att hon hade 2 hål som måste lagas, hon behövde även a bort tandsten som inte var det skönaste hon känt i sitt liv.
Efter Ida var klar i tandläkarstolen så begav sig Ida,Minea och Mineas mormor ner till "mitt i sjön". (ett spa som ligger på sjön). Där fick Ida en ansiktsbehandling, massage, massa oljor och sist en choklad ansiktsmask, som alla vet så går Ida på en diet nu. Så där låg man som en liten chokladpralin och blev super sugen på choklad... Men ingen choklad för moi.. Super skönt var de.! Ibland måste man få unna sig lite.:)
Efter den super sköna behandlingen så åkte vi till lilla strängsered och käkade lite, innan vi begav oss igen för att åka och hämta Simon.
Lilla Simon skulle börja på dans så vi åkte dit för å kolla om han gillade det. De gjorde han inte så vi åkte där ifrån efter en liten stund..:)
Sen skjutsade Mamma gull hem mig och Minea.
När vi kom hem så åkte lilla familjen och stor handlade.*pust*
Efter storhandlandet så blev det film och sen sängen..
En väldigt händelserik dag. suveränt!
Snipp snapp snut så var sagan slut.

Ledsen.

Igår var en hemsk kväll, en massa tårar. Det känns som om jag inte är bra nog, hur mycket jag än kämpar. Jag kan inte skriva allt för mycket på min blogg eftersom jag inte har så mycket humm om vilka som läser den.
Hur som hellst så var´t de jobbigt igår.
Tack så mycket älskade Mia för att du fanns där! Det är du som gett "finnas där" en betydelse.
Alla mår piss någon/några gånger, med vissa folk döljer det medans andra väljer att prata om det.
Jag är mer den som visar att jag är ledsen men inte vill prata om det.
Ibland vill man bara ha en axel att gråta mot utan att några ord utdelas.
Jag gråter inte ofta, men när jag väl gråter så gråter jag 1000 hav.
Det hade kanske varit bättre å gråtit en skvätt då och då...
Nu pratar vi om något annat tycker jag...

Igår på dagen så åkte jag,Sebbe och Simon skridskor, så himla roligt.!
Men "asså shit" vad ont i fötterna man får.

Lagade biff stroganoff med.... så hemskt var de, jag kunde hellre sitta å suga på en sko sula.! Biff stroganoff är INGET för mig. Jag ska aldrig laga det igen...eller aldrig är fel ord, jag ska inte laga det på väldigt länge.!

Sen har jag hittat våran lilla "spök-film", så nu återstår bara en sak, hur sjutton får jag upp den på bloggen...humm...Någon som kan hjälpa kanske?

Ha en bra söndag alla blogg läsare.!


svar.

Svar på Mias kommentar: Åh söt du är gumman, jag ska försöka bättra mig med bloggandet..:P
Vilken fin blogg du har skaffat!!Du är ju jätte duktig på blogg mallar.!
Ja klart jag har tid för er.! De är bara säga till en dag ni kan, så fixar vi det.! Miss you honey!<3

Ny design.

Nu har jag ny design från http://www.snyggareblogg.se. Tänkte jag skulle byta namn på bloggen med. Men det verkar ju omöjligt...hmm...nåväl jag får heta som jag heter tills jag skaffar en helt ny blogg.

Igår var jag och Bubben och storhandlade. Ett tips, åk inte den 20:de till ica maxi runt 17 tiden.
Sån trängsel, kö till brödet och sura barn som skriker: JAG VILL ÅKA HEM MAMMA!!!!!!
Ne nästa gång vi storhandlar så blir det någon dag innan löning, då kan det väl inte vara knöka fullt med folk eller?
Hur som hellst så har det aldrig varit så mycket frukt och grönsaker i våra påsar innan, känns enormt bra.
År 2025 då ska michelin-tanten vara borta och milf-ida träda fram, hell yeah.!

Har ni märkt att solen har vågat visa sig idag? UNDERBART!! Kan det vara så att våren är på väg nu? *håller både tummarna och tårna*
Tänkte lägga upp Mineas overaller på blocket, men dom kommer nog inte bli lätt sålda i detta väder, jag får vänta tills nästa vinter och lägga upp dom.:P
Om det inte finns någon som läser min blogg och vill köpa dom.?:P
super mysiga



Fis ALDRIG i en våtdräkt. haha





Ser du någon skillnad? haha




dålig på att blogga...

Nu har jag blivit dålig på att uppdatera bloggen igen, men man har så himla mycket att göra hela tiden, men jag lovar att bättra mig.:)

Idag har min kära mor varit här, Vi gick en runda på nästan en mil *klapp på axlen*. Efter promenixen så blev det lite nyttig mat och sen lärde jag kära mor lite om facebook, tro det eller ej så var hon en mycket duktig elev, nästa steg blir att lära henne lägga in bilder, de ska nog gå det med.:)

Ja just de ja, nu har jag tagit tag i mitt liv, minst 1 timmes promenad varje dag, nyttig mat och ett gott humör, jag ska köra så i 6 veckor sen får vi se hur mycket som hänt, har det hänt något på vågen och måtten har blivit mindre så då fortsätter vi...:) De kommer nog gå skit bra.! Idag är det tredje dagen så än så länge har jag hoppet uppe.:)

Ne känner att jag inte har ork till att sitta och blogga mer, sen har en dotter som börjar bli trött så jag ska ta hand om henne innan hon somnar i soffan. Ha en bra kväll. tjo hej


16 Jan, Söndag.

Nu är helgen slut, det har varit en väldigt bra helg.:) I Fredags var Tony och Alexandra här och käkade, Lördag var vi hos kära mor och idag har vi myst och kollat på film.:)

Vi disskuterade religioner här om dagen. Allt blev väldigt invecklat så vi la ner de tillslut, men hur som hellst så tror jag att det finns andar.
Tro de eller ej så har jag filmat vad jag tror är en ande som pratar, i filmen så sitter Sebbe på en träningsmaskin och efter ett tag så hör man en röst viska:"lägg av". Man hör det klart och tydligt, och de var bara jag och Sebbe där. Jag tänkte att jag skulle slänga upp filmen här, dock kan jag inte hitta den, har letat i 2 dar....hmm.... Men jag SKA hitta den.
Sen kan man börja spekulera varför "anden" viskar lägg av, kan det vara så att det är en person som dött av fetma och HATAR träningsmaskiner?, använder Sebbe maskinen fel? Eller vill "anden" något helt annat?
De läskiga var att vi inte hörde rösten när vi filmade, utan vi hörde det när vi kollade igenom kameran någon dag senare.
Flera har sett filmen och tycker att den är lite ruggig, scary. BUUUUUU!

Nåväl, den kommer upp om jag hittar den.:)

När vi var hos mamma så hade hon gjort ett jätte fint album med bilder från hennes dop, den var jätte fin. Tack Mamma gull!<3
En annan började tänka på albumet jag håller på med till Minea. Jag har blivit så himla lat med att fixa iordning den, så jag tror jag ska sätta mig lite ikväll med den.

Imorgon åker jag och Minea till mammorna och hennes "tompisar", ska bli jätte kul som alltid..:D
Ska försöka ta lite kort med, dom är ju sååååå söta.

Förresten Minea sa sin första mening idag, det blev "Gud va bra du är mamma!" Jag blev lite rörd när hon sa de, å vem hade kunnat ana att de skulle bli hennes första mening... haha nee de dröjer nog lite till innan hon ens säger ett ord som inte är aaaah oooooohhoooo eeeeee iiiiiii hihihihihi

Btw de blev lite små tjaffs i går, vi var lite stressade och Sebbe hade precis rakat huvudet, han ber mig rätta till de han missat (på sidorna och bak i nacken) Ja,ja säger jag, tar rakapparaten och börjar köra i nacken....Nu till de roliga, Sebbe hade tagit bort skyddet på rakaparaten, när han rakade huvudet var den på ca 4 mm, nu var den på 0,5 mm. Ganska stor skillnad. Sebbe börjar skrika VA FAN GÖR DU!?!?!?! Jag står som ett frågetecken ända tills jag får se mitt mästerverk (ser lite ut som en stjärna). Jag fick bita mig i läppen för att inte brista ut i skratt. Stackars Sebbe som har en sån klantig tant.:P
Nu har vi fixat till det, man märker inte ens att det har varit en sne stjärna i bakhuvudet.:D Förlåt.

Svar på Sebbes kommentar: Ja älskling, du är bäst på allt annat, men ditt morgon humör SUGER! Sen har du en rumpa som MÅNGA skulle döda för att få.! *grrrrrr* ;) Love you honey<3

Ne nu får de vara slut bloggat, jag har ett album som väntar på mig.:)

Minea och hennes älskade snutte filt, får hon den så somnar hon på 5 sekunder, UNDERBARA FILT! i love you!

 

 

Du är mitt allt min underbara tös!<3








13 jan, Angelica, Marcus och söta Mercedes.

Nu har Angelica, Marcus och Mercedes precis åkt hem. Dagen bjöd på mat,mat,mat,skratt,mat och kinect.:D Suveränt!
Det är så himla roligt å träffa vänner som får en att skratta tills man får ont i magen och tårarna bara rinner.
Det är underbart.!

Nu ligger både Minea och Sebbe i babygymmet....aaah eller sebbes huvud är i baby gymmet, tror han tycker det är roligare än vad hon gör hahaha.

Ne nu blir de film med Bubben. Ha en bra kväll.:D
Minea får en bamsekram av Mercedes.<3


Försäkringskassan, Promenader och morgonhumör.

Gårdagens händelse: Jag skulle ringa underbara, fantastiska och bästa försäkringskassan...(ironi) Min fråga till dom var: Hur många lägstanivå-dagar har jag.
Detta var mycket svårt för denna rara tant att svara på. Det blev mycket jidder om både pappa dagar, ledighet och andra dagar men inte lägstanivå-dagar + hon pustade, stönade och jag fick andrig prata till punkt. Jag fick fråga om och om igen hur många lägstanivå-dagar jag har eftersom försäkringskassans blanketter ska vara så invecklade som möjligt.
Efter ett tag:

Tant: Men jaha ja du är en 88, inte konstigt att du inte förstår..
Jag: Ursäkta?
Tant: Ja, men du är ju så ung, det är nog lite för invecklat för dig
Jag: Jaha så du påstår att alla som är unga är korkade?
Tant: Alltså du har ju mindre erfarenhet än vad jag har..

*klick*

Tant ringer upp igen.
Tant: Det bröts visst.? Fick du ett annat samtal eller vad hände?
Jag: Ne jag la på, du var ju inte den trevligaste om man säger så....
Tant: jaha......
Jag: Vad heter du?
Tant: Marie Olander heter jag.....varför undrar du det?
Jag: Tack så mycket.
Tant: Men alltså...
*klick*

Jag ringer upp försäkringskassan och förklarar vilken f*tta som jobbar där och hur hon hade betett sig. Dom tog hennes namn och kollade upp det, nu är en anmälan gjord.
Man kan ju inte bete sig hur som hellst. Sen ringer man in till försäkringskassan för att få svar på frågor.
Hur som hellst så fick jag hjälp av en annan som jobbade där, de tog 5 minuter och svara på denna svåra fråga.
Ung kanske jag är men jag är då fan inte dum.
fy sjutton.

Idag så var jag om Minean uppe med tuppen, så på med varma kläder och sen ut och traska. Det var riktigt härligt. Jag ska försöka ta en promenad varje morgon. :)
Dom senaste blogg inläggen har handlat om promenader, lite surt kanske. Men det är en del av vardagen så..:)
Sen känner jag så här, jag vill gå ner i vikt tills Minean börjar leka och springa, jag vill orka busa med henne. Inte bara i en halvtimme och sen är man slut, jag vill vara en aktiv mamma och det ska jag bli.


Påtal om uppe med tuppen, min älskade man har världens värsta morgonhumör.
Det blir mycket pustande,stönande och morrande.
Jag kanske får börja väcka han på något annat sätt. För tillfället så säger jag Sebbe ca 56 ggr och puttar lite lätt på honom...Det funkar inte bra.
Hans humör är i botten och morgonen är förstörd.
Jag skulle vilja ha en sån där morgon som man ser på reklamerna, Mannen och kvinnan ligger i kritvita lakan, skrattar oavbrutet och bara ha det bra. Men hur får man en sån morgon.? Kom med tips!:D

Nu ska jag inte klanka ner på Sebastian, för han är världens finaste man. Sen ska det tilläggas är att han ber om ursäkt varje förmiddag för sitt dåliga morgonhumör.:)
Jag älskar den karln av hela mitt hjärta.

Idag kommer Angelica,Marcus och Mercedes hit. Ska bli så himlans roligt, de är ju inte varje dag man träffas, tyvärr.
Tänkte att jag skulle laga lite tacogratäng och baka lite tills dom kommer.:)

Sebastian: Saru? höhö Kenny Starfighter är och kommer alltid vara awesome!! Inte bli sotis nu hjärtat, du är ju alltid min nummer 1! Älskar dig bubben.!

Dessan: Tack för dina fina kommentarer. Klart vi måste ses snart igen! Söta Minean och Viran var haha, vem vet, dom kanske bli bundisar när dom blir äldre.:P

Min lilla solstråle med en wierd hand :S


Handen är nam nam:P

Promenixa.:)

Nu har lilla familjen varit ute på lång promenad. Kan du tänka dig att jag har varit duktig 3 dar i rad nu.*klapp på axeln*
Det är så skönt och komma ut och "rensa" huvudet lite.
Sen har vi hittat 3 mördar backar lite utanför Råslätt, vilket är jätte bra, allt som bränner fett är kanon.!
Minea sover fortfarande i barnvagnen och Sebbe somnade precis på soffan, haha de tar på krafterna. Vad skulle jag gjort utan min lilla familj. Älskar er något enormt!<3

Så är tomaten en frukt eller grönsak? grönsak tänker du....fel, fel, fel, fel, fel, som Brasse (5 myror är fler än fyra elefanter) skulle säga, det är en frukt. Där lärde ni er något nytt...(om ni inte redan visste det):P

Nu ska jag svara på 20 frågor eftersom jag inte kommer på så mycket att skriva om, läs om du vill:P

1. Var du ett lugnt eller busigt barn?

Svar: Lugnt barn inför människor men busigt barn i smyg.

2. Vad föredrar du, sol -eller snösemester?

Svar: Absolut solsemester!!


3. Vad tror du att du gör om 5 år?
Svar:
Oj, jag sitter säkert framför våran brasa i vårat hus lite utanför Jönköping, Minea har fått ett syskon och Sebbe är fortfarande världens bästa man och pappa... Glömde säga att jag har eget företag med.:P

Framtiden here i come.!:P


4. Hur ofta läser du böcker av egen vilja?

Svar: Inga! Vad dålig jag är!

5. Vilken kändis hade du helst blivit sedd med?

Svar: men oj...öhm...ja nu vet jag, lätt Kenny Starfighter!!! "ishlo pishlo!" " va saru?" "wollibolli" "men ska vi inte vänta till skymningen då?" (kenny) "Ne vi väntar tills solen går ner." HAHA han är ju så himla grym!

6. Hur är du klädd just nu?

Svar: Svarta byxor och en t-shirt som de står: Jag är inte bara SCOUT jag är oxå glad och alltid redo!! Haha, GAMMAL t-shirt.

7. Hade du någon favoritsyssla som barn?

Svar: LEGO! Lego var mitt liv.! (förrutom vara ute och leka med kompisarna)

8. Har du åkt ambulans?

Svar: ja

9. Vilken är din favoritalkoholdrink?

Svar: Lätt jägermeister feat red bull...nam nam.

10. Vilket språk tycker du är det vackraste att lyssna på?

Svar: Oj, vilken svår fråga! Tyska?! haha ne jag får väl säga spanska.

11. Har du varit på någon musikfestival någongång?

Svar: Ne, jag har tyvärr inte det.

12. Har du gjort något denna månad som du är stolt över?

Svar: Promenerat en massa.!*klapp på axeln igen*

13. Vad är det mest konstiga du har fått som present?

Svar: haha hmm ja nu vet jag, min kära barndomskompis kom och gav mig en halv påse med godis, på påsen satt en lapp "förlåt, jag kunde inte hålla mig, GTATTIS!" haha kommer du ihåg Susanna Gälldin?

14. Är du trevlig mot telefonförsäljare?
Svar:
Nej!


15. Vilken film såg du senast på bio?

Svar: Oj de var så längesen. Vi skulle se Resident evil 4 med Tony och Alexandra, men den dan så kom Minea till världen.<3


16. Kan du nämna tre skånska ord?

Svar: eblagröd-äppelkräm, Eda-äta och Ena-ensam

17. När känner du dig som snyggast?

Svar: När jag är full och när Sebbe säger det.

18. Har du någon extrainkomst utöver det du jobbar med/pluggar till?

Svar: pantburkar?

19. Vilket practical joke/hyss som du har gjort tyckte du blev mest lyckat?

Svar: När jag skrämde Sebbe. HAHA

20. Vilken låt lyssnade du på senast/just nu?
Svar:
Petter feat Veronica maggio - Längesen

Tack söta Mia för kommentaren, jag lyckades till slut att fixa till bloggen, är hyffsat nöjd.:) Jag är inne näst in till varje dag och kollar din blogg, nu får du snart uppdatera hörre du!:P

Mamma ligan..:P

Idag så har jag och Minea umgåtts med Emelie, Erika, Desirée och deras super söta bebisar.! Så himla roligt att lära känna nya människor, sen är det så roligt när barnen är jämn gammla.!
Vem hade trott att Minea skulle få sina första kompisar som bebis..:P haha
Så en dag med mycket skratt och tro de eller ej så blev det en promenad idag med, duktiga oss.:)
Man mår bra efter man har varit ute och gått, så jag ska försöka ta en promenad varje dag nu hade jag tänkt.:)

Sitter och lyssnar på låten som jag och Sebbe ska ha den dagen vi gifter oss. Shirley Clamp - Du Är Allt. Åh den är så vacker. En låt som man jag kan lyssna på 489 gånger på rad utan att tröttna. Nu fattas bara ett frieri...*morr* haha ne vi får hoppas att man får sitt dröm bröllop en dag.:)
Bebisarna 27/10-10

Bebisarna 10/01-11

Promenad i det fina vädret <3

Elvira och Minea myser i soffan.<3


Nu ska jag kolla på film med min underbara man. Ha en bra kväll.

Fixat till bloggen?

Nu har jag laddat ner en design från http://www.snyggareblogg.se. Så jag hoppas att det fungerar nu, gör de inte de så skiter jag i blogg-skiten, då får den se ut som "hej kom och hjälp mig!"

Idag så kom Pappa (Mineas mofasa) hit och hans goa Stina. Pappa testade att spela kinect med haha. Så rolig är han, dock ville han inte hoppa och skutta som en annan gör, så han fick "stoppa läckor" istället. Vi har nu en ny kung på att täppa igen dom jädra hålen! :D

Ikväll ska jag och Bubben se på Vampire sucks, en film som jag sett fram emot att se, så jag hoppas att den är bra.! :D

Sen imorgon så ska jag och Minea bus åka och träffa dom andra mammorna! Ska bli jätte kul, så roligt med när det bara skiljer 1,6 och 9 dagar mellan Minea och dom andra bebisarna.

Ne nu står Sebbe och tjatar om filmen, så jag får väl sluta skriva och bädda ner mig i soffan med karln.
Ha en bra söndags kväll.


Mineas röda ögon, lika röda som hennes röd prickiga pyjamas.:P



Äntligen Internet.

Nu har vi äntligen internet, vilket betyder att man kan blogga lite oftare och slänga upp lite bilder.:)
Försökte mig på att fixa lite med min vackra blogg, det jag kom fram till var att jag inte kan ett skit när de gäller bloggar. Jag hade velat ha en fin blogg, fin bakgrund, fina färger och en lite annorlunda blogg.. Detta går inte att fixa eftersom jag är kass på blogg design... men men.. någon vänlig själ kanske finns där ute som kan hjälpa mig?:)

Vi skaffade inte bara internet utan vi skaffade en ny dator med. Hur bra som hellst.:)

I går så konstaterade jag att Minea är VÄLDIGT kittlig. Jag kittlade henne med massa pussar och hon skrattade så hon tjöt. Haha ni skulle bara höra, det finns nog inte bättre ljud på denna jord än sina barns skratt och läten.:)
Hon börjar bli stor nu lill tjejen, det är som alla säger, tiden går så sjuuuukt fort.
Ibland vill man bara stanna tiden och bara få njuta.
Det blir en hel del kort om man säger så, man vill ju kunna kolla tillbaka och bara få minnas..:D

min älskade minea


Idag så träffade jag en av mammorna, Erika och hennes son Dante.
Det blev en jätte lång promenad, blir lite stolt över mig själv.
Man vill så gärna gå bort graviditets kilorna + de där lilla extra. Men ibland känns de som det är mer ord än handlingar, vilket är väldigt surt.
Men nu på måndag så ska jag hänka på Erika till friskis och svettis, så nu jävlar ska rumpan skakas och jag svettas.!YEAH! (hoppas det blir mer handlingar än ord denna gången:P)

Hur som hellst så var det en trevlig dag idag, Minea skrattade för fullt, jag fick min motion och Sebbe fick sin nya dator.

Minea och Bubben är "inne" i kalle Anka på julafton.



Sjukling

Trodde aldrig det nya året skulle börja med att Minea har hög feber och inte vill äta.. Jag hoppas verkligen det går över snart.. Tycker så synd om lilla hjärtat. Min magsjuka har försvunnit, trodde aldrig de skulle gå över, jobbigt som sjutton är det. Känner att det blev ett väldigt deppigt inlägg. Jag får skriva om lite gladare saker sen.:-)

RSS 2.0